fredag 12 februari 2010

Vet ni vad som är problemet när man bor ihop men någon, sin familj eller så. Man förväntar sig något, man hoppas att de ska vara där för en. Här är det inte så. Jag hoppas och jag förväntar men jämt så känner jag mig sviken, för det är alltid annat som går före. Jag är en såndär enkel människa som uppskattar samvaro med folk som står mig nära. Min familj tillexempel, jag uppskattar om vi några gånger i veckan äter middag ihop, pratar om hur dagen har varit och uppmuntrar varandra. Så gör vi tydligen inte saker i min värld. När jag vet att pappa slutar tidigt så har jag gärna tänkt ut någon maträtt och planerat hur dags jag ska sätta igång med den för att det ska bli lagom.

Detta är otroligt svårt då min pappa jobbar över ibland och får sluta tidigt ibland. Men det brukar inte vara så farligt, antingen får han hjälpa till lite medan vi väntar på att maten ska bli färdig eller så får jag försöka i möjligaste mån hålla den varm. Det gör mig inget heller eftersom jag vet att hans jobb är så.

Men jag är en planeringsmänniska, jag tycker om att veta saker i förväg. När han sagt att han slutar vid 6-7, så är jag berädd att fixa mat. Men när han kvart i sex ringer och säger, jag åker till kallbadhuset i stället och jag då säger "-men jag har tänkt ut mat" så svarar han bara jag har redan ätit. Jaha, här sitter jag med två portioner mat och känner mig inte det minsta hungrig. Kunde han bara inte sagt det på morgonen? Jag slutar tidigt idag, så jag åker ner till kallis efter jobb. Då kunde jag fixat mat och käkat själv. Det handlar egentligen inte alls om maten utan förhoppningen och att gång på gång bli sviken.

Sen är det ju så att allt inte är på topp i livet alltid. Man klagar för dom som står en närmst, eller för dom som är villiga att lyssna. Jag försöker att inte klaga på någon, (förutom den här bloggen för det är här alla mina tråkiga tankar hamnar). Jag försöker alltid ställa upp för folk och finnas där när de behöver. Den enda kommunikation nästan som jag har haft med min familj den senaste veckan har varit deras klagomål, eller jag-är-så-väldigt-stressad-vet-inte-vad-jag-ska-ta-mig-till. Trist att jag faktiskt i alla år uppskattat det, för då pratar vi iallafall med varandra, om än dock inte i så vänlig ton alltid. Jag har märkt att jag bara klagar på min familj när det har med dom att göra. Är det kanske för att de inte står mig ett dugg nära längre? Jag öppnar hellre mitt hjärta för Camillas mamma. Jag talar bara om när jag är hemma eller när jag inte är hemma numera.

Jag längtar till när jag kan flytta hemifrån, slipper hoppas att någon annan ska göra någon för mig utan göra saker själv. Kanske ska man bli ermit? I mina öron låter det lockande.

tisdag 9 februari 2010

Jag är ju en såndär nostalgisk människa (konservativ enligt andra). Skulle rensa bland smsen idag, jag kan inte ta och radera alla på en gång, hade varit hemskt med så mycket som bara försvann på en gång. Hittade detta:

från herr fågel 2009-12-25 02.29
"Jag håller med dig om att vi pratar för intimt för att bara vara vänner. Och jag kommer väl ihåg vad du har sagt om att bli sårad, jag påminner mig själv hela tiden för att inte såra dig. För mig är du en riktigt bra vän, en av de bästa jag någonsin haft. Men du har rätt det där extra. Jag tycker att vi har ett bra förhållande till varandra. Vi har haft motgångar men vi har ALLTID hittat tillbaka det ör det där som är så bra. Jag tycker du är attraherande. Därför pratar jag med dig om vi gjorde innan. Jag kände att det funkade att göra som vi gjorde ikväll och fortfarande vara vänner, dock med en extra "erfarenhet" Jag hade aldrig ens försökt locka dig till något fysiskt mellan oss utan att vara helt seriös. Jag tycker jättemycket om dig!"

Ja, jag hoppades och trodde på något. Men du är helt enkelt en jävel på att spela. Eller så var det något litet där som du utnyttjade och sen kastade åt helvete. Men det var en helt underbar tid.
Synd att underbart är kort.

2009-12-24 23.42
"... Jag blir glad av att få sms av dig :) " Jag saknar dig men är på tok för envis för att smsa eller ringa dig. Dock så tror jag du vill ha bekräftelse på att jag tänker på dig och det får du genom min blogg.... dumt kanske att skriva något alls men jag måste få ut mina tankar på något vis.

2009-12-24 23.34
"...jag är verkligen glad för att du tar dig tid åt mig.... "
Små meningar ingömda i text men med stor innebörd för mig.

2009-12-24 22.51
"...Jag tog av en pussbiljett på S innan! :) " Små, saker som sagt, lite fåniga kanske men ack så kärleksfulla...

2009-12-24 22.33 (Många sms på julafton)
"Jag saknar dig sara. Speciellt nu när vi smsat så mycket :P "
Följande sms: "Ja lite abstinensbesvär :P "

2009-12-24 21.56
"Är du lika mobilkåt som jag?" Ja jävlar vad jag tittade mycket på mobilen den julaftonen. :)

2009-12-24 20.08
"Eller så fortsätter vi där vi slutade med din filmundervisning" Den fick ett abrupt slut men jag älskar Stardust :) på tal om det måste jag se The Notebook, syrran lovprisar den och jag knarkar musiken från den filmen nu, sjukt härlig.

2009-12-24 19.40
"Sara! Jag vill ha dig! Nu! Att prata med alltså :p " Jag älskade dina småsjuka sms ;) Jag log så lyckligt när jag läste detta att min moster tittade oroande på mig. Men va fan :) jag ler ju fortfarande när jag läser det. Det är bara du som skulle skriva så till mig.

2009-11-21 23.27
"Lugna gatan 38 klockan 10" Haha :) Jag var där och fick vidare instruktioner via sms, sjukt rolig idé.

2009-11-19 13.44
"Okaj. Göra en paus sen och äta våfflor? ;)" Det blev inga våfflor den gången men vet du vad? Jag har våffelsmet (pulver!!) i skafferiet. Ska förhoppningsvis äta med syster någon dag.

2009-11-16 13.27
"Kommer du på stämman ikväll lilla hjärtat?" Nu är det bara farmor som säger så till mig.

2009-11-09 23.56
"Är du lycklig Sara?" Bara du har någonsin frågat mig.

2009-11-09 23.51
"Jag ville bara prata med någon och då var du det självklara valet." :)

2009-11-02 01:12
"Se till att han uppfyller dina krav, inte någon annans. Om du vill ha någon som "andra" inte gillar tänker inte jag låta dig slösa bort något för det. Det är ditt liv, ingen annans! Om du tror att du gör ett bra val, oavsätt vem du hittar eller väljer så kommer jag stötta det. " Svårt att stötta när jag valde något som du inte ville va?

2009-10-01 23.49
"...Sov gott! Och akta dig för de mörka vättarna!" ;) haha

2009-09-28 13.46
"Finns knep som funkar ;) jag ska visa dig när du blivit stor". Jag fick aldrig några tips och sovsäcken sitter fortfarande utanpå! Älskar min sovsäck och vill inte byta mot en mindre.

2009-09-23 00.03
"Regel nr 2: inte ligga, sitta eller stå och gosa, kramar är okej men på tydlig vänskaplig nivå." Jag hade helt ärligt glömt bort att vi satte upp regler. Minns inte vad den första var men kan ana eftersom jag skrev den. Synd att vi inte lydde dom.

haha här kom alla smsen från våra "frågestunder" Haha så mycket kul saker

2009-09-14 23.11
"Sen att du råkade ha bara en handduk på dig när du öppnade var ett rent plus.... :P Faktiskt inte planerat och där med helt okej av mig att njuta av det :P "

2009-09-10 22.55
"Tack Sara! :) du är definitivt värd en ängel i alla fall! " Undra om du har kvar din ängel i din telefonbok?

Ska nog fortsätta på detta inlägget senare, men nu ska jag laga mat!